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CLARIFICATION NO. 4 

INTERNAL GSA REFERENCE: WF 238631 

Related to GSA/GRANT/05/17 – "Development of a Galileo-based timing receiver for critical 

infrastructure" 

Question no. 26: It specified in the Call for proposal, Task 5 (page 8): "Performance tests shall 
be performed either in a national Timing Laboratory in an EU Member State..." 

Is the Swiss National Timing Laboratory (the Federal Institute of Metrology, METAS) eligible to 
perform the test campaign although it does not belong to a non EU member? 

Answer: METAS is not an eligible Timing Laboratory as it is not located on the territory of an EU 

Member State.  

 

Question no. 27: It specified in the Call for proposal, section 12.2. Funding form (page 24): "The 
EU grant is limited to a maximum co-funding rate of 70% of eligible costs..." 

Does this rule is applicable for each co-applicants or only for the coordinator? 

Answer:  In accordance with the co-financing principle (see 12. Financial Provisions), the EU grant 

is limited to a maximum co-funding rate of 70%, which applies to all applicants and to the 

coordinator regardless of their legal form. 

Nota bene: Applications must respect the maximum rate for EU co-financing (see 6. Admissibility 

Requirements) 

 

Question no. 28: The following files available at the website are password protected and limit 
the number of applicants beyond 7: 

- Model estimated budget 

- File Model financial statement 

Could the GSA make available an unprotected version of the Excel files to allow the increase of 
applicants? 

Answer: For security reason, it is not possible to share the password that protects the Excel file. 
However, an updated version of the form C1 “Model estimated budget” is published on the 
website, with an increased number of co-applicants up to 30.  
 
Regarding the file “Model financial statement”, this file has been published for information only 
(as it will be mandatory for the requests for payment during the execution of the action). The 
applicants are not expected to fill it in at application stage, therefore no updated version is 
published.  
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