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CLARIFICATION NOTE #1 

 

Procurement procedure: GSA/OP/09/16 – “Provision of specialised support to GSA’s market 
development” 

 
Question #1:  With regards to criterion F2, in case a tenderer wishes to submit a proposal for 
more than one lot, but with different configurations (e.g., different consortia or consortia/ sole 
bidder) can you please clarify in detail how yearly turnover threshold will be evaluated? 
Furthermore, are also subcontractors included in the evaluation of such threshold? 
 
Answer: According to section 3.2.3 of the tender specifications the threshold set in criterion F2 
applies to all consortium members cumulatively (respectively if there is no consortium - to the sole 
prime bidder), not talking into account subcontractors’ turnover. 
Tenderer’s turnover will be evaluated separately for each lot, irrespective whether some entities, 
included in the prime organisation (consortium member / single bidder) apply for more than one lot. 
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